Novo poglavje

Na otoku imajo svoje lokalno pivo, drago kot žafran. Dobro pivo, le kaj pomeni ta kratica IPA!? Pa sta se šla malo podučit in obiskala tamkajšnjo pivovarno. Anže je ugotovil, da to pa v bistvu ni nobena znanost in da bo on tudi varil svoje pivo. Tadeja je rekla: ”Ja pa kaj še!” On pa: ”Ja zakaj pa ne?” Kot da je to nekaj najbolj običajnega na svetu. Malo spodbude prijatelja Ivana in pomoč Andreja je zadostovalo, da se je doma lotil prve kuhe. Nabavil si je goro knjig, ki so ležale po celem stanovanju, saj se gospod še za nič v svojem življenju ni toliko poglobil in učil, kot se je za pripravo hmeljnega napitka, ki bo najboljši na svetu!

Sledilo je obdobje domače kuhe in izboljšav, ko v zgodbo vstopi Miloš. Rekel je, mulc ima dobro idejo, tole pa zna še ratat in skupaj sta skočila v vodo. Miloš je spraznil svojo mizarsko delavnico, ki jo je imel tako rad in hitro je nastala pivovarna. To pa seveda ni povprečna pivovarna; posebnost je že sama lokacija, nahaja se v prečudoviti naravi, na 750 metrih nad morsko gladino. Čarovnija se dogaja tudi v zadnjih prostorih, kjer se skriva peč na drva ter mnogi računalniško vodeni kotli, ki segrevajo vodo.

Prostor je bil ”spedenan”. OK. Sedaj se je treba lotit birokracije. Ime pivovarne … nismo rabili veliko razmišljanja, če je že nora Raca, pa naj bo še Crazy Duck Brewery. Kamor gre bik, naj gre pa še štrik J V tem primeru raca, It’s all about the Duck. Fanta sta pognala mašinerijo in od takrat varilnica dela na polno!